For at nå mere


For at nå mere

„At administrere tid” - det betyder det samme, som at styre livet. Mandag, fredag og weekend. Tiden flyver.
Vi løber. Vi løber hurtigere og hurtigere for at kunne nå mere. Men h vis man løber hurtigere, betyder det ikke,
at man får de bedste resultater, og at løbe i den forkerte retning er værre end at stå stille.Hvad skal du gøre
for at opnå mere - ikke kun på arbejdet? Og hvordan kan du bliver mere effektiv uden at blive stresset?

Af Nathalie Dahl, Anturi Life Coaching

 

God start på dagen

Den positive, målrettede og samtidig afslappende indstilling startes om morgenen. Den første time kan markant forbedre din effektivitet på din dag. De fleste succesfulde mennesker har tendens til at stå tidligt op.

At lave motion, at læse noget inspirerende, at kigge på oversigten over dagens vigtigste opgaver og se dem succesfuld gennemført. Kort sagt - at give noget til kroppen, hjernen og hjertet. Det sidste kunne være i form af taknemmelighed for alle de gode ting omkring dig og på arbejdet, så får du en god stemning inden dagen begynder. Man bliver mere motiveret og mere energisk. Og det er altid muligt at finde noget godt: dejlig familie, gode arbejdskollegaer, godt klima på kontoret, en forstående og kompetent chef, forhåbentlig :-), hyggelig lokaler osv.

Det er vigtigt at holde fokus på de gode ting frem for de negative, som vi har så nemt ved at hoppe på især efter læsning af morgenavisen.

Tanker og handlinger er det samme sted

Man kan spare masse af sin tid, når man kun har fokus på én opgave af gangen. Det kræver disciplin, at kunne sidde med den samme ting i et bestemt antal minutter eller timer, og kun tænke på én ting - opgaven, som man er i gang med . Uden at kigge på Facebook, checke sin mobil, ringe hjem eller hente den 3. kop kaffe. Men også uden at tænke på et eller andet fra fortiden eller i fremtiden. Det kræver endnu mere at styre dine tanker og samtidig fokusere på din opgave. Tankerne kan flytte dig fra opgaven hvor som helst, og du er den eneste, som kan registrere det.

Man er mest effektiv, når ens tanker og handlinger er det samme sted. Tankerne påvirker følelser og ens energiniveau. Man kan være meget træt bare ved at tænke. Især når man tænker negativt. Tanker fjerner en fra opgaven, men negative tanker påvirker en følelsesmæssigt og gør ens koncentration endnu sværere, og på den måde påvirkes ens effektivitet. Spørgsmålet “hvad tænker jeg på lige nu”? kan give dig en forståelse for, hvor du er henne i tankene og bringe dig tilbage, hvor du er på det fysiske plan.

Tid til at være alene

Den bedste måde, hvorpå man kan slappe af, er der, hvor der er ro. Alene. Uden mobiltelefon og uden andre mennesker. Det er enormt svært at gøre, da de fleste er i gang med et eller andet og det meste af tiden er man sammen med andre. Især når man har små børn. Men
tid for sig selv er livsnødvendig. Tankene bliver mere klare, man føler sig bedre og kan undgå stress.

Find et sted, hvor du kan være alene mindst en gang om ugen. Sæt dig behageligt og vælg et sted i dine tanker, hvor du føler dig total tryg og afslappet. Prøv at få stilhed i dine tanker. Du bliver meget overrasket over, hvor meget energi du frigiver ved at gøre det bare i en uge.
Og denne energi kan du bruge på din effektivitet. Desuden bliver din opfattelse af virkeligheden skarpere, du bliver mere åben for at modtage nye informationer og begynder at se hidtil skjulte forbindelser mellem mennesker og begivenheder.

Seksuel energi forstærker din kreativitet

De fleste opfatter sex som noget fysisk. I virkligheden er seksuel energi kilden for menneskers livsenergi. Og ligesom alle andre energier, som findes, kan den misbruges eller bruges til et positivt og skabende formål. Kombination af kærlighed, seksuel lyst og lidenskab er en kraft, der hjælper med at overvinde det almindelige, gennemsnitlige niveau af tænkning. Dem, som er drevet af kærlighed og lidenskab, kan flyve ud over det sædvanlige og opnå et meget højt kreativt niveau og effektivitet.

Det bedste incitament til en krævende opgave er fremkaldelse af lidenskablige  erindringer i ens fantasi. Når man har fremkaldt de lidenskablige og sensuelle følelser i ens krop, skal man bibeholde de følelser i kroppen, mens man arbejder på de krævende projekter.

Start med at give, inden du begynder at få

Min tibetanske lærer professor Dr. Passang har fortalt mig, at når man starter noget vigtigt i Tibet, så skal man give noget først, inden man starter på et nyt projekt, en virksomhed eller en vigtig opgave. Når vi kigger tilbage på vores forfædre, gjorde de også de samme ting. Det er
ikke en tilfældighed. Sådan fungerer det, og ikke omvendt. Forklaringen er meget enkel. Selvom ordet “energi” endnu ikke er brugt ofte i businessverdenen, skal du først skubbe energien frem, inden du kan få den tilbage. Du skal bare gøre det med åbent hjerte uden forventninger om, at nogen, som du har hjulpet, skal gøre noget for dig. Så når du hjælper andre i din virksomhed med at opnå succes, så får
du meget mere tilbage. Men DU er nødt til at starte med at være givende. Med et godt råd, et smil, varme ord, med at lytte eller at gøre noget for dine arbejdskollegaer eller for dit arbejde. At gøre noget for andre virker meget motiverende, og når du virkelig forstår følelsen, som du får, vil du ikke stoppe med det igen. Du gør en indsats for firmaet, og firmaet gør noget for dig. Den vej er lettere, og ikke omvendt.

Sæt pris på din tid. Lad være at give tillid til andre mennesker, som vil spilde den. Lær at sige “nej“ til andre. Modet til at sige „nej“ til noget ubetydeligt for dig, vil give dig en mulighed for at sige „ja“ til andre vigtige ting i dit liv. Luk døren til dit kontor, når du har brug for et par timer til at arbejde på en vigtig sag. Lad være med at svare opkald, hver gang telefonen ringer. Hold fokus på det vigtigste! Mærkeligt nok vil dine omgivelser få mere respekt for dig, når de kan se, at du værdsætter din tid. De vil forstå, at din tid er kostbar og vil respektere dig for det.

www.anturi.dk

Hvis du vil høre Nathalies foredrag “For dem, som vil opnå mere” og om hvordan du kan være mere effektiv på dit arbejde eller i din virksomhed samt at lære mere på en dags workshop, så skriv til:
coaching@anturi.dk eller ring til 2323 9977.
Gerne som feedback på min artikel på  hjemmesiden www.anturi.dk

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.