Saltvandsindsprøjtning til maritime iværksættere

Saltvandsindsprøjtning til maritime iværksættere

Saltvandsindsprøjtning til maritime iværksættere

Svendborg bliver knudepunkt for en ny maritim start-up hub - et gennemtestet accelerator-forløb for særligt innovative iværksættere med stærke produktideer til fremtidens maritime branche. Planen er at give iværksættere de allerbedste rammer for produkt- og forretningsudvikling og skabe en stærk fødekæde af spin-out virksomheder. Det første hold forventes optaget i starten af 2018.

 

Fyns Maritime Klynge har fået tilsagn fra Syddansk Vækstforum om en økonomisk saltvandsindsprøjtning til etablering af en start-up hub for maritime iværksættere i Svendborg. Bevillingen på 3,0 mio. er en del af EU Socialfondsprojektet Co-Create Sydfyn.

Visionen med start-up hub’en er at forkorte vejen fra produktudvikling til finansiering og salg, forklarer Lars Ahrendtsen, forretningschef i Fyns Maritime Klynge.

Når det gælder produkter til den maritime branche, kan udviklings- og særligt testfasen være lang og omkostningstung, og det er her, risikoen for at måtte lukke ned er størst for nye virksomheder. Derfor etablerer vi nu dette start-up-program, hvor vi giver iværksættere adgang til teknisk support, testfaciliteter, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og adgang til samarbejdspartnere blandt virksomheder i det maritime klyngemiljø.

Beslutningen om at placere en maritim start-up hub i Svendborg er endnu én af flere massive investeringer i den maritime udvikling på Sydfyn. I 2021 forventer SIMAC´s 12.000 m2 nye internationale søfarts- og maskinmesterskole at stå færdig og EU´s internationale søfartskonference vil trække over 1000 deltagere til byen i 2024.

Det er særdeles positivt for Sydfyn at endnu et maritimt initiativ er på vej. Med over 120 virksomheder, knap 7000 medarbejdere og 7 uddannelses- & vidensinstitutioner indenfor det maritime i området, er det oplagt at placere en iværksætter-hub her, siger formand for styregruppen for Co-Create Sydfyn og kommunaldirektør i Svendborg Kommune, Erik Meldgård.

- Start-up hub’en er et element i Svendborgs strategi om at understøtte det stærke maritime miljø, som findes i området og vi har en forventning om, at de virksomheder, der får en plads i hub´en, har et potentiale, der med tiden kan omsættes til vækst og arbejdspladser i området.

En af Fyns Maritime Klynges stærke virksomheder; C.C. Jensen i Svendborg; hilser hub´en velkommen: Den maritime hub er et stærkt initiativ og det glæder mig, at maritime entreprenører nu får stillet de allerbedste rammer og betingelser til rådighed til at fordybe sig i udvikling af deres produkter og virksomheder siger Carl Aage Jensen, bestyrelsesformand og ejer af C.C. Jensen. - Efterspørgslen efter bæredygtig skibsfart vokser markant; og derfor er det vigtigt, at vi hjælper de dygtigste iværksættere med at få adgang til disse nye markeder, slutter Carl Aage Jensen, der tilbyder at stille udviklingsfaciliteter til rådighed for de kommende iværksættere.

Inspiration fra robotterne

Den maritime iværksætter-hub kommer til at arbejde ud fra en allerede gennemtestet model inspireret af den succesfulde fynske robot-inkubator under Udvikling Fyn, Odense Robotics StartUp Hub, – der allerede har skabt stærke iværksættersucceser i robot-miljøet.

Administration og ledelse får tilknytning til Fremtidsfabrikkens IT og maritime iværksætterhus i Svendborg.

Klyngens første opgave bliver at samle et specialiseret advisory board bestående af virksomhedsejere, investorer og fagprofessionelle, der skal være med til at udpege de kommende iværksættere. Ansøgningsfristen offentliggøres i løbet af efteråret.

www.fynsmaritimeklynge.dk

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.