Penge er ikke vejen til succes

Penge er ikke vejen til succes

Nathalie Dahl, Anturi Life Coaching

Vejen til succes

Mennesker over hele verden får forskellige summer af penge til rådighed, fordi de opfatter virkeligheden på forskellige måder og deres overbevisninger om penge og dem selv er anderledes. For at gøre dig rigere har du ikke brug for ændringer udefra, men inde i dig selv.

 

Af Nathalie Dahl, Anturi Life Coaching
Foto: Betina Rosenberg

Penge kan ikke løse alle dine problemer

Der står meget om penge, indtjening og bundlinje i aviserne i dag. Dem som tjener flest penge, er de mest succesfulde forretningsmænd. Er det virkelig penge og prestige, der er indikatorer for succes i dag?
Mest interessant er, at de fleste tror på, at penge kan løse alle deres problemer. Men dem som har mange penge ved, at penge også giver mange udfordringer. Man kan risikere at blive bange for at miste sine penge ved at investere dem forkert, at få andre mennesker imod sig,
at miste sine værdier pga. grådighed, at opleve misundelse, at få svært ved at finde rigtige venner og at blive i tvivl om andres troværdighed. På den måde får man flere bekymringer og kan ikke nyde livet. Indtil man forstår det, glemmer man at leve i nuet og se skønhed en i de små
ting omkring sig. Man bliver fanget som haren i forlygterne på en bil og løber frem og tilbage efter „ny succes”, som desværre i dette tilfælde, kun er en illusion.

Penge er ikke en bagatel

Naturligvis skal man ikke undervurdere penge, for når vi ikke har dem, så kan vi ikke tænke på andet. Alt koster penge, inklusiv personlig udvikling, så derfor er penge en meget vigtig faktor i vores liv. De dækker de nødvendige behov som tøj, mad, bolig. Penge kan sammenlignes med salt. Når man har det, man har brug for, tænker man ikke på det.

Når man arbejder 70-90 timer om ugen, kan man simpelthen ikke nå noget andet. Så risikerer man at stå alene på toppen af sin succes med forhåbentlig mange penge, men med en stor risiko for at miste sin partner, helbred og få kun en dags glæde ved „sin succes”. Og derefter skynder man sig videre efter sin næste succes eller næste illusion, hvor man tror på, at det bliver en succes. Hvad er meningen så?
Jeg vil ikke sige, at et mål ikke er vigtigt. Jeg vil bare sige, at vores succes ikke er afhængig af penge. Succes er afhængig af din holdning til alt, hvad du har i dit liv, og din reaktion på alt, som foregår med dig og omkring dig. Du har altid et valg i, hvordan du takler enhver situation. Hvis man er rig og ikke føler sig lykkelig, er succesen ufuldstændig.

Vær klar til at have mange penge

Vi er programmerede til begrænsninger. Janteloven, negative tankegange- og rollemodeller samt en negativ indstilling til sig selv, fastholder os der, hvor vi er. Når man er negativ, kan man ikke være motiverende og se optimistisk på ens fremtid og økonomi.

Man venter på penge og for nogle lykkes det også at få mange penge efter flere års hårdt arbejde. Men hvis du vælger at tænke på, at du allerede nu har mange penge og begynder at opføre dig som en med meget robust økonomi, så kommer pengene til dit liv på en mere effektiv måde.

For at gøre denne proces mulig skal der komme selvforståelse for dine overbevisninger, tanker og følelser, som gælder penge, samt dit forhold til penge generelt. Og systematisk arbejde hjælper dig med „at omprogrammere” dig selv til en bedre forståelse af pengenes reelle værdi og energi.

3 øvelser:

1. Skriv alle dine overbevisninger om penge ned, og formuler de nye, som passer til din nye livsstil. Fx „penge er svære at tjene” og „penge vokser ikke på træerne” ændrer du til at “jeg har altid penge til det, jeg har lyst til” og „det er let at tjene penge” Læg følelser i dem og gentag det flere gange om dagen.
2. Vær bevidst om dine tanker og følelser om penge, og arbejd på at ændre dem til de positive.
3. Føl dig selv fra i dag som en person med mange penge. Kropsholdning, attitude og vaner. Tænk på det flere gange om dagen. Og til sidste tre enormt vigtige ting: Selve besiddelsen af penge bringer dig ingen glæde. Det er ikke penge, du vil have. Bagved pengene står tilgængelighed af følelsen, at du er elsket, accepteret og dine primære behov er opfyldt.

Hvis du ikke nyder tiden på din arbejdsplads, og er den eneste grund til, at du er der, at tjene penge, så er du nødt til at være ærlig overfor dig selv. Find det du er god til og elsker at lave, og pengene vil ikke få dig til at vente.

Inden du begynder at modtage, skal du først give. Man siger, at en tiendedel skal man give til andre. Vær derfor givende. Når du begynder at give konstant uden nogen forventninger om at få noget tilbage, så får du betydelig t mere. Flere penge, mere glæde, mere indsigt og mere succes.

www.anturi.dk

Life Total Coach Nathalie Dahl, NLP coach, foredragholder, forfatter og inspirator, Certified Law of Attraction Coach, Master Life og NLP Coach samt Founder ”Anturi Life Coaching”
Motto: ”Alt er muligt, så længe du selv tror på det”
Mission: At hjælpe andre mennesker med at få mere succes, glæde og mening i livet
Telefon: 23 23 99 77
Mail: anturi@anturi.dk
Adresse: Ærtekilden 10, 5492 Vissenbjerg

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.