Mercedes E220d T-Modell stationcar Business

Mercedes E220d T-Modell stationcar Business

 Mercedes E220d T-Modell stationcar Business

At køre i en spritny Mercedes er altid en fornøjelse. I dette tilfælde er der tale om en helt ny dieselmodel, der er udstyret med det allernyeste udstyr. Samtidig er de klassiske Mercedes-dyder, som alle forretningsfolk med mange timer bag rettet altid har nydt godt af, udviklet yderligere.

 

  Af Søren Fohlmann

 

Intelligent stemmestyring

Bilen har trods den unge alder netop fået en teknisk opdatering i infotainmentsystemet, der gør at elementer som navigation og stemmestyring er blevet meget mere brugervenligt og lækkert. Den store billedskærm centralt giver let adgang til alle trafikinformationer, navigation, radio og andre medier, der kan tilkobles via Bluetooth. Og som noget helt nyt kan indstillinger som fx sædevarme styres via intelligent stemmekontrol, hvis man da ellers behersker engelsk og tysk.

Masser af plads bagi

Selv om den nye model er en oplagt firmabil til indehavere og salgsdirektører, så giver det enormt store bagagerum på 1.820 liter uanede muligheder. Her kan uden problemer være en stor mængde vareprøver, bagage eller måske ens eget golfudstyr. Skal der ekstra bagage med på turen, så kan bagsæderne med et enkelt klik lægges ned eller splittes, så rummet bliver endnu større. Med en Cargofunktion i 2. sidde-række kan ryglænets vinkel gøres 10 grader stejlere, så kapaciteten øges yderligere med 35 liter uden bagsædepassagernes plads og komfort begrænses mærkbart.

Lydløs selv ved høj hastighed

Bilen er udstyret med den nye 9-trins automatgearkasse, som naturligvis er udviklet af Mercedes-Benz selv. Den glider let og lydløst fra gear til gear, og får man brug for lidt ekstra power på de tyske motorveje, så kan der med et klik skiftes til andre gearinger, der på et splitsekund kan strømline bilen og øge hastigheden. Selv om bilen kan nå en tophastighed på 235 km/t, så har den et utroligt lavt støjniveau. Omvendt kan den også geares til at køre ekstra økonomisk, hvis der ikke er brug for ekstra hestekræfter. Under fronthjelmen ligger en 2.0 liters OM654-motor med 400 Nm og 194 hk.

Stabilitet, komfort og sikker parkering

Bilens baksensor på den store skærm gør parkering let og giver et fantastisk overblik bagud. Og netop parkering bliver en smal sag med et tryk på en knap, så bilen selv leder efter ledige parkeringspladser i området. En komfortabel feature, som gennemsyrer hele bilens design og funktionalitet. På denne model hører luftaffjedring af bagakslen til standardudstyret. På den måde forbliver bilen stabil og komfortabel, selv om man læsser den op til den tilladte totalvægt.

Oceaner af god plads

Med denne nye T-model har Mercedes fået et nyt stærkt kort i E-klassen, som øjensynligt vil trække mange nye kunder til. Prisen starter ved kr. 697.800 ekskl. levering, men vores testbil var udstyret med det originale AMG-interiør og -eksteriør, panoramatag, Burmester Soundsystem og metallak. Det gør, at den vejledende udsalgspris godt nok løber op i kr. 922.734, men så har man til gengæld også en stilfuld og driftsikker firmabil, der vil gøre al kørsel til en stor oplevelse.

 

Vores testbil var venligst udlånt af P.Christensen a/s i Odense.

 

www.pchristensen.dk

 

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.