BusinessVin Los Vascos

BusinessVin Los Vascos

Businessvin Los Vascos

Thomas Bjerre, Skjold Burne, Hjallesevej 6, Odense C

Chile, den nye verden

- sammen med fransk viden og perfektionisme

 

Los Vascos Estate dækker et areal på 500 ha, som ligger 220 km sydvest for den chilenske hovedstad, Santiago og 40 km fra Stillehavet. Ejendommen ligger i dalene Cañeten og Colchagua i Central Valley, hvor der har været vindyrkning siden midten af 1800 tallet.

 

Af Thomas Bjerre

 

Dengang blev vinstokkene importeret fra Frankrig, før vinlusen (phylloxera vastatrix) hærgede Europas vinmarker.

I dag dyrkes vinen stadig på efterkommere af disse vinstokke. Da Domaines Barons de Rothschild i 1988 ønskede at udvide deres besiddelser, blev de den første franske investor i det moderne Chile. Los Vascos Estate blev udvalgt efter nøje undersøgelse af den eksisterende beplantning med vinstokke samt jordbunds- og klimaforhold. – (12 forskellige og unikke jordbundsforhold)

Los Vascos Estate er et noget anderledes vinhus end det, man normalt vil forbinde med vin fra Chile. Det er lavet af franske Lafite Rothschild, med al deres viden om, hvordan man laver stor og holdbar Bordeaux vin. Vinen fra det franske slot koster nemt over kr. 10.000,- pr. flaske – men fra deres Chile Estate ligger de langt under dette niveau selvom der tale om vine af top kvalitet.

De franske vinmagere bruger de samme metoder som de gør ved deres Bordeaux hus, bl.a. „grøn høst“ flere gange om året. En metode hvor de går ind og klipper en del af druerne ( imens de endnu er grønne ) af vinstokkene. Dette bevirker at de druer, som sidder tilbage får mere saft og kraft fra jord, vand og sol. Resultatet er en vin, der er mere kompleks, har længere smag og holdbarhed samt udviklings potentiale. Metoden bliver ikke brugt mange steder i den nye verden, da det jo er at „klippe druer der kunne være blevet til vin = penge” af stokkene.

Vinene bliver rost til skyerne hvert år af anmelderne og tit beskrevet som „smagen af en god/stor Bordeaux vin, men lavet med mere varme og sol“.

Standard serien (kr. 119,75): 1 x rødvin - 2 x hvidvin - 1 x rosé

Grande Reserve (kr. 149,75): 1 x rødvin

Le Dix (kr. 379,75): 1 x rødvin

 

www.bjerrevin.dk

Få rabat med BusinessNYT læserfordele

 

Vi laver en unik smagning på Los Vascos

hvor vi skal smage i alt ca. 18 -20 forskellige vine.

 

Torsdag den 23 november kl. 19.00 til

kl. 22.00 Prisen er KUN 699,- Begrænset til 14 detagere

Program - med forbehold for ændringer:

Le Dix 1997 (fik den under et besøg hos Los Vascos for et par år siden) – De havde 3 flasker tilbage i kælderen (lageret) - nu er der 2 tilbage…

Le Dix 2002, 2007, 2011, 2012

Grande Reserve 1994 & 1999 (hentet i Los Vascos egen kælder i Chile)

Grande Reserve 2008, 2011, 2012

Los Vascos 2010, 2012, 2013, 2014, 2015

samt deres hvide og Rosé

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.