Under Lindetræet, Eventyrlig forårsaften

Eventyrlig forårsaften

Restaurant Under Lindetræet ligger som nabo til H.C. Andersens hus – og selv på en tirsdag aften i maj, er der mange turister i kvarteret. Ejendommen er mere end 200 år gammel og restauranten har den hyggelige stemning, som man kun finder i gamle huse. Brian Madsen er indehaver og kok, men har for nyligt sadlet om, så han nu serverer og hygger om gæsterne i stedet for at husere i køkkenet.

 

Af Marianne Kirkeby
Foto: Jette Eriksen

Det er en dejlig mild og lys aften i H.C. Andersen kvarteret med de små, eventyrlige huse, hvor man næsten ikke kan undgå at kigge ind ad vinduerne.Vi ankommer tidligt, men får hurtigt selskab af flere gæster, og der lyder flere forskellige sprog i restauranten.

Forårsfryd på tallerkenen

Vi får serveret snacks og et glas champagne. Det er dejligt at blive inspireret til at prøve nogle nye ting af derhjemme, og det bliver vi med de fine snacks, som er anrettet oven på sorte sten i en glasskål. Det er lækkert, og ser rigtigt flot ud. Brødet er næsten et helt kapitel for sig
med tre forskellige typer, alle hjemmebagte og heriblandt det lækre Ramsherred rugbrød. Med brødet følger hjemmekernet smør rørt med creme fraiche og friskost rørt med ramsløg. Lækkert!

Forretten er rimmet helleflynder serveret med nye, fynske ærter, og ærtepuré og -is, usødet men med sødme fra ærterne selv. Det er i den grad forår og det smager blidt og friskt.

Næste ret serveres i en helt speciel tallerken. Hvid asparges fra Torup Bakkegaard med sprødstegt kyllingeskind, vesterhavsost og brunet smør med crutoner. Forårsagtigt pyntet med vilde, grønne asparges, strandsalat og små stedmoderblomster. Her er virkelig noget for både
øje og smag.

Service og faglig viden

Brian Madsen har travlt og får gået nogle skridt på denne aften. Men der er tid til en god introduktion til retterne – og her er det klart en fordel, at han selv er kok. Vi får lært noget og finder fortsat masser af ny inspiration. Vinmenuen, overvejende hvidvine, repræsenterer flere lande og er flot afstemt med retterne.
Næste ret er hummertortellini, smukt anrettet med hele hummerstykker og grønt fra stranden. Brian Madsen hælder en smagfuld og fyldig hummer consommé i bunden af tallerkenen. Den ene store smagsoplevelse afløser åbenbart den anden, og vi bliver ved med at få overraskelser.

Feriestemning

Vi er ved at være godt mætte og rige på oplevelser. I restauranten summer det af stemmer og det er stadig lyst udenfor så vi føler næsten, at vi har ferie og ikke skal op og på arbejde i morgen. Vi nyder det fuldt ud, man kan ikke andet. Hovedretten er summerbuk, serveret med grønne asparges, små nye kartofler, spinatblade og bagte rabarber. Kødstykkerne er af kølle og ryg og der er også en lille pølse af dyrekød – den er meget kraftig i smagen. Det hele smager fantastisk.
Desserten er fynske jordbær med Callebaut chokolade, ganache, skovmærker og citronverbena. En flot afrunding på en helt igennem smuk, smagfuld og fynsk eventyrmenu.

www.underlindetraet.dk

Under Lindetræet
Åbent: Frokost & aften Tirsdag-lørdag

Prisniveau:
2 retter ……………………………… 295,-
Frokost
2 retter ……………………………… 295,-
Brunch
lørdag og søndag
kl. 10-14…………………………….. 225,-
Vinmenu ………………………….. 480,-
Ramsherred, 5000 Odense C
Tlf. 66 12 92 86

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.