Den gamle Kro i Odense

Historiske og hyggelige rammer om klassisk mad med moderne twist

Den ligger der stadig, Den Gamle Kro. Gemt bag de udgravninger og afspærringer, som skal transformere Odense fra stor by til storby. En hård periode for bymidtens butikker og restauranter, især for dem der ligger klods op ad arbejdet.

Af Marianne Kirkeby

Foto: Stine Hansen

 

Den Gamle Kro

ligger i et historisk bindingsværkshus fra 1683 og hører til byens ældste bygninger. Det er fantastisk at træde ind i rum, hvor der straks sættes gang i fantasien, og man forestiller sig livet, som det er foregået her. Og kulisserne til fantasien er absolut til stede. Detaljer er der overalt. Bordet vi får anvist, står på ”gårdspladsen” som i dag er overdækket med tag og dermed inddraget til restauranten. I godt vejr kan taget lukkes op. Fantastisk hyggeligt.

Forår på tallerkenen

Vi får serveret et glas køligt Chardonnay til forretten, som er frisk stenbiderrogn – og der er rigeligt af det. Rognen ligger på en dejlig syrlig dildcreme, og er pyntet med franske, grønne asparges, frissésalat og sprød, røget stenbiderfrit. Det smager af forår. Det hjemmebagte brød er også utroligt lækkert, så vi bliver næsten mætte af forretten.

Antikke detaljer overalt

Man vil aldrig mangle samtaleemner på Den Gamle Kro. Øjnene går konstant på opdagelse, fine detaljer og udstyr bliver udpeget og kommenteret. Det gamle ur falder i slag – det er ikke bare til pynt. Restauranten er godt besøgt sådan en mandag aften, bl.a. er her et stort hold norske gæster.

Tina & Jens Møhring

Tina Møhring er kok og driver Den Gamle Kro sammen med hendes mand Jens Møhring. Det er Tina der præsenterer hovedretten for os. Vi skal have braiseret kalvebryst i egen glace med ristet bouillonkartoffel, pastinakpuré og topgulerødder. Kødet er så mørt, at det falder fra hinanden og glacen smager skønt. En klassisk ret, tilført elegance og et moderne twist.

Flambering ved bordet

Desserten er spetakulær. Tina fortæller, at hun fik denne version af Creme Brûleé serveret i Frankrig og måtte hjem og eksperimentere sig frem, så hun kunne sætte den på menukortet. Vi får serveret en dyb tallerken og tjeneren sætter gang i flamberingen – wauw! Ved siden af får vi en lille asiet med hjemmelavet solbærsorbet. En fantastisk smagskombination.

Turister på opdagelse

Vi er godt mætte og skal hjemad. Vi tager afsked med Tina, men inden vi går, må vi lige rundt og se lidt mere af kroen. At turister tit kommer og spørger, om de må kigge - det forstår vi godt. Men vi vil nu anbefale dem også at spise, det ville være synd ikke at få den oplevelse med også.

www.dengamlekro.eu

 

Den Gamle Kro

Åbent: Frokost & aften.

Torsdag-lørdag kl. 11.45-15.00

Mandag - torsdag kl. 11.00 - 21.30 Fredag - lørdag kl. 11.00 - 22.00  Søndag kl. 11.00 - 21.00

Menu, 2-5 retter fra 298,-

  • A la Carte
  • Selskaber
  • Møder & konferencer
  • Overnatning

Overgade 23, Odense C

Tlf. 66 12 14 33

 

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.